Oerknor

Homegrown Festival 2011

| Geschreven door Erwin
Bekijk de Gallerie ↓

Review

Het was weer zover, de Battle of the Bands op het NiX Podium te Enschede.

Van de acht bands die zich op hadden gegeven hadden er twee ons in de steek gelaten, door omstandigheden, waardoor er nog zes bands streden voor een plaats op de NiX Blues Night Enschede op 11 augustus a.s. zomer!

De band die de aftrap mocht verrichten, Necessary Nature, klonk lekker fris en rauw. Echt een jong bandje met veel potentie, waar we nog wat gaan horen, al is het niet op het gebied van de blues.

De tweede band tweede band, Big Will and his Bluesmen, konden me persoonlijk iets minder bekoren. Toch was er weinig mis met hun inbreng. De band was goed op elkaar in gespeeld en hun manier van spelen deed denken aan vervlogen tijden.

De Mudbirds hierna, brachten heerlijke accoustische blues en je zou ze graag een keer zien bij een festival als Kwadendamme waar tussen de concerten op het hoofdpodium er op het buitenpodium ruimte is om lekker te relaxen van dit soort bands. De aangeschafte cd, Slick Blues, klonk ook echt super.


Na de soep en de broodjes was het de beurt aan Bluesiana. Je kon horen dat ze nog maar kort bij elkaar waren, maar alles heeft tijd nodig. Misschien in de toekomst gewoon nog een keer weer opgeven.

De vijfde band, Highroad East, klonk gedegen en goed op elkaar ingespeeld. ‘ Vond alleen de nummers die ze hadden uitgeselecteerd iets minder, maar gelukkig heeft niet iedereen dezelfde smaak.De laatste band was een oude bekende, de Backstreet Crwl! Nadat ze vorig jaar als winnaar waren gekozen hebben ze helaas niet op het hoofdpodium in Enschede gestaan, omdat de gitarist op dat moment op vakantie was.

De band begon lekker, waar vooral de hammondsound opviel. Na de eerste nummer dacht ik dat het voor de band niet mis kon gaan,en een tweede overwinning een feit zou zijn. Helaas tijdens het nummer Big Attack, ging er iets helemaal mis met het samenspel van de Hammond en de rest van de band,wat ze de overwinning heeft gekost.

Highroad East werd uiteindelijk als overwinnaar gekroond en die zien we dus deze zomer terug op de Oude Markt in Enschede.

Links

Fotos

Evenement vond plaats op zondag, 13 maart 2011.
Foto's © Timo Tijhof (Oerknor.nl)
Deze foto's zijn beschikbaar onder de voorwaarden van de Creative Commons Naamsvermelding licentie.


© 2005 - 2024 Oerknor.nl
Zie ook onze Licentie pagina